Замовити дзвінок
Каталог товарів

Циркуляційні насоси Grundfos Alpha: як зробити правильний вибір?

20.08.2020
Циркуляційні насоси Grundfos Alpha: як зробити правильний вибір?

Вітаємо, друзі!

Сезон ниття з приводу спеки вже оголосили відкритим? Саме час! І таки в таку погоду всі думки тільки про відпочинок, але ніяк не про те, що попереду опалювальний сезон. Ось і наші GRUNDFOS ALPHA поки відпочивають, поступившись лідируючі позиції в топі продажів насосного обладнання для водопостачання. Ну а ми активно готуємося до осені і вирішили сьогодні нагадати про те, чим відрізняються моделі циркуляційних насосів серії ALPHA, щоб вам було легше зробити вибір.

Який циркуляційний насос GRUNDFOS ALPHA вибрати?

GRUNDFOS ALPHA — серія високоякісних і високоефективних циркуляційних насосів, призначених для забезпечення циркуляції теплоносія в системах опалення, охолодження та кондиціювання, а також гарячого водопостачання. Вони забезпечують економію енергії, дозволяють уникнути кавітаційних шумів в системі, а також відмовитися від використання дорогих байпасних клапанів. На даний момент в серії доступні наступні моделі:

Всі циркуляційні насоси GRUNDFOS ALPHA мають енергоефективний електродвигун на постійних магнітах з частотним регулятором, компактний дизайн, вбудований тепловий захист, низький рівень шуму і відповідають європейським вимогам по енергоефективності. Також на всі моделі діє офіційна гарантія 5 років. Однак, кожна модель має цілий ряд відмінних рис. Основні відмінності наведені в порівняльній таблиці, з якої ви можете ознайомитися в даному огляді.

Ну а тут і зараз ми коротко розповімо про основні особливості та переваги кожної моделі.

Циркуляційні наососи GRUNDFOS ALPHA2 L:

  1. Бюджетне базове рішення класу енергоефективності «А» для систем, в яких не потрібні просунуті інтелектуальні функції. Підходить для заміни після закінчення їхнього терміну класичних неенергоеффектівних насосів.
  2. Сім обираних вручну режимів роботи: три постійні швидкості обертання, два режими пропорційного тиску і два режими постійного тиску.
  3. Висока енергоефективність, коефіцієнт EEI < 0,23.
  4. На даний момент модельний ряд обмежений насосами діаметром 25 і 32 мм з напором 4 і 6 м в чавунного виконання. Деякі моделі доступні у виконанні з нержавіючої сталі.

Циркуляційні насоси GRUNDFOS ALPHA1 L:

  1. Надійний енергоефективний насос з базовими функціями. Ідеально підходить в якості заміни старих моделей циркуляційних насосів в котлах та інших системах. коефіцієнт EEI< 0,2.
  2. Найпростіший в налаштуванні насос серії GRUNDFOS ALPHA. Для його роботи досить вибрати режим «Радіатори» або «Тепла підлога» для систем з регулюючими клапанами, або ж одну з трьох постійних швидкостей для систем з постійним опором.
  3. Єдиний насос в серії, що має можливість зовнішнього управління швидкістю обертання за допомогою ШІМ (PWM) сигналу.
  4. Має розблокування гвинт для ручного розблокування вала.
  5. Вибір насоса GRUNDFOS ALPHA1 L обмежений діаметрами 15, 25 і 32 мм з максимальним напором 4 або 6 метрів. В даний час доступні тільки виконання з чавуну.

Циркуляційні насоси GRUNDFOS ALPHA2:

  1. Просунуте інтелектуальне рішення, яке має найвищий індекс енергоефективності в своєму класі відповідно до стандарту VDE. коефіцієнт EEI < 0,15.
  2. 3 фіксовані швидкості, 3 режими постійного тиску і 3 режими пропорційного тиску.
  3. Режим управління AUTOADAPT, який автоматично регулює продуктивність насоса відповідно до поточних потреб системи.
  4. Захист від «сухого» ходу з автоматичним перезапуском.
  5. Літній і нічний режими.
  6. Індикація енергоспоживання і витрати.
  7. Покращені пускові характеристики забезпечують легкий запуск насоса після довгого простою.
  8. Швидка професійна балансування системи радіаторного опалення або «теплих підлог» за допомогою модуля зв'язку Alpha Reader і мобільного застосування Grundfos Go Balance.
  9. У комплекті з насосом поставляється теплозахисний кожух.
  10. Для покупки доступні моделі діаметром 15, 25 і 32 мм з максимальним напором 4, 5, 6 і 8 м. Також більшість моделей можуть бути виконані з нержавіючої сталі, що робить їх придатними для систем рециркуляції гарячої води.

Циркуляційні насоси GRUNDFOS ALPHA3:

  1. Інноваційний насос останнього покоління для тих, хто віддає перевагу тільки краще і не згоден на компроміси. Має найвищий індекс енергоефективності в своєму класі відповідно до стандарту VDE. коефіцієнт EEI < 0,15.
  2. Професійна балансування систем опалення без використання Alpha Reader, насос підключається до телефону безпосередньо по Bluetooth.
  3. Вбудований Bluetooth-модуль, який дозволяє контролювати параметри роботи насоса і виробляти його налаштування за допомогою мобільного телефону і додатки Grundfos Go Remote.
  4. Три режими AutoAdapt: ​​для систем радіаторного опалення, для систем поверхневого опалення, а також для комбінованих систем.
  5. Постійні швидкості обертання можна регулювати за кроком 1%, а режими постійного і пропорційного тиску з кроком 0.1 м.
  6. Функція річного режиму і функція автоматичного переходу в нічний режим роботи.
  7. Збільшений пусковий момент забезпечує швидкий і легкий запуск насоса.
  8. Захист від сухого ходу.
  9. Теплоізоляційний кожух в комплекті.
  10. Для покупки доступні моделі в чавунного виконання діаметром 15, 25 і 32 мм з максимальним напором 4, 6 и 8 м. 

Ось ми і розповіли про всі відмінності. Ну а якщо у вас немає часу розбиратися у всьому цьому, вивчати і порівнювати, то наші менеджери завжди готові допомогти зробити правильний вибір.

———————
Компанія «ВІК-XXI»
Офіційний дистриб'ютор Grundfos
Авторизований сервісний партнер Grundfos
м. Одеса, вул. Балківська, 130а

https://vik-21.com.ua/
https://facebook.com/vik21.com.ua/
https://instagram.com/vik21_odessa/
https://t.me/vik21odessa
+38 (048) 788-16-30
+38 (099) 788-16-30

Автор: Редакцiя ВIК-XXI