Замовити дзвінок
Каталог товарів

Кільцевий водопровід - ефективна профілактика легионелли.

29.05.2019
Кільцевий водопровід - ефективна профілактика легионелли.

Вітаємо, друзі!

Чи відчуваєте наближення літа? Ми ось відчуваємо за кількістю звернень в наш Сервісний центр GRUNDFOS від готелів, баз відпочинку, пансіонатів. Курортний сезон таки розпочато! Ну а поки хтось відпочиває, ми працюємо і загоряємо тільки по дорозі на роботу.

Так, літо - це здорово, але, між іншим, саме влітку реєструється більшість спалахів легіонельозу - гострої інфекційної хвороби, зумовленої різними видами легионелл. Легіонели вражають легені, центральну нервову систему, органи травлення і створюють сильну інтоксикацію. За статистикою в 12% випадків спостерігається летальний результат. Особливо небезпечна хвороба для людей з ослабленим імунітетом.

Як відбувається зараження?

Місця проживання бактерій легіонел - природні джерела води. У природних екосистемах вони нечисленні і не створюють небезпеки для людини. Інша справа - водопровід. Саме в водопроводі (особливо в системі гарячого водопостачання) для легіонел створюється сприятливе середовище. Основна причина тому - застій води. У застійних зонах, при температурі +25 ... + 45 ° С легионелли починають активно розмножуватися. Зараження людини може відбутися, наприклад, під час прийняття душу при попаданні в легені дрібних крапель води, що містять бактерії. Імовірність розмноження легіонели зростає при зниженому водоспоживання, коли поверхню труб промивається в повному обсязі.

Як уникнути застою води в трубах?

Технологія підключення сантехнічних приладів водопостачання з використанням кільцевої розводки труб дозволяє повністю уникнути застійних зон, а також зменшити кількість фітингів і з'єднань в системі, скоротивши тим самим число потенційно небезпечних для протікання місць. Всі точки водоспоживання в такій системі пов'язані в одне кільце. Якщо включити будь-який прилад (змішувач, зливний бачок, пральну машину), то вода почне рухатися до нього з двох сторін. Така система повністю промивається навіть при мінімальному водоспоживання, вода постійно циркулює в системі, а разом з тим забезпечується екологічна безпека.

Якими ще перевагами володіє кільцева розводка труб?

При кільцевій розводці не відбувається стрибків напору: оскільки всі прилади забезпечуються водою з двох сторін кільця, при відкритті нових приладів тиск рівномірно розподіляється по іншим вже відкритим приладів на кільці.

Чим відрізняється кільцева схема водопостачання від інших схем?

По-перше, звичайно ж, тим, що якою б сантехнічний прилад ви не включили, вода протече по всіх трубах. По-друге, тим, що кільцева схема водопостачання - найбільш гігієнічна з усіх існуючих. А по-третє, тим, що грунтується вона на використанні здвоєних водорозеток, наприклад таких як U-Водорозетка з фланцем UPONOR Smart Aqua Q & E. Це новинка від UPONOR, без якої просто не обійтися при кільцевої розводці труб. Вона призначена для безпосереднього кріплення до стіни або в комбінації з монтажними кутами і планками. Виготовлена з латуні. Внутрішня різьба трубна циліндрична Rp1 / 2 "по DIN EN 10226-1.

До речі, U-водорозеткі Uponor Smart Aqua Q & E вже у нас на складі, а наші фахівці завжди готові допомогти в підборі всіх комплектуючих для організації кільцевої розводки труб (і не тільки кільцевої).

Купити UPONOR SMART AQUA U-Водорозетка Q & E: https://vik-21.com.ua/ua/catalog/truby_m_p_i_polietilenovye/uponor_smart_aqua_u_vodorozetka_prokhidna_q_e_16_rp1_2_vr_16/

———————
Компанія «ВІК-XXI»
Офіційний дистриб'ютор Uponor
Одеса, вул. Балківська, 130 а

https://vik-21.com.ua/ua/
https://facebook.com/vik21.com.ua/
https://instagram.com/vik21_odessa/
https://t.me/vik21odessa
+38 (048) 788-16-30
+38 (099) 788-16-30

Автор: Редакцiя ВIК-XXI