Замовити дзвінок
Каталог товарів

Що таке аудит насосних систем та навіщо його проводити?

12.11.2020
Що таке аудит насосних систем та навіщо його проводити?
Коли мова йде про економію, перед витратами не зупиняються. І покупці Аліекспресс вчора в черговий раз це довели, зазначивши Всесвітній день шопінгу «потрібними» і «економними» покупками. А ми ось теж за економію, в т.ч. і економію електроенергії, тому сьогодні саме про це і хочемо з вами поговорити.

За статистикою майже 20-25% світового споживання електроенергії припадає на насосне обладнання. При цьому, основні статті витрат протягом 10 років експлуатації розподіляються наступним чином: 85% - витрати на електроенергію, 10% - технічне і сервісне обслуговування, 5% - придбання обладнання. На щастя, саме найбільш витратну частину витрат (на електроенергію) можна істотно скоротити. Яким чином? Ми пропонуємо провести аудит Вашої насосної системи!


ЩО ТАКЕ АУДИТ НАСОСНИХ СИСТЕМ?


Аудит насосних систем - інструмент підвищення енергетичної ефективності насосного обладнання, розроблений фахівцями GRUNDFOS / ГРУНДФОС. Після проведення аудиту ви отримуєте повну інформацію про можливості підвищення ефективності роботи обладнання, оптимізації та скорочення витрат на електроенергію.

ЯК ПРОХОДИТЬ АУДИТ?

Аудит насосних систем, що проводиться фахівцями Сервісного центру «ВІК-XXI», проходить в кілька етапів і включає в себе:
  1. аналіз режимів роботи насосних систем і споживання електроенергії;
  2. проведення вимірювань на об'єкті за допомогою спеціального обладнання. Отримані дані накопичуються для подальшого аналізу і підготовки рекомендацій;
  3. оцінку економічної доцільності заміни насосів на більш енергоефективні;
  4. оптимізацію капіталовкладень в модернізацію і розрахунок точного терміну повернення інвестицій.

ЯК ПРОВОДЯТЬСЯ ВИМІРЮВАННЯ НА ОБ'ЄКТІ?

Для вимірювань на об'єкті використовується програмно-апаратний Мобільний Вимірювальний Комплекс (МІК), розроблений GRUNDFOS. Спеціальне програмне забезпечення дозволяє проаналізувати результати вимірювань і отримати профіль навантаження насосів, що особливо важливо для аналізу систем зі змінним режимом роботи. Програма формує звіти і графіки, які наочно демонструють економічний ефект від заміни старого обладнання на нове.

ЩО НА ФОТОГРАФІЯХ?

Провели на об'єкті енергоаудит насоса Д320-50 з електродвигуном ВЕМЗ з споживаної потужністю 75кВт. Даний насос працює в режимі 24/7. Витрата змінюється в залежності від потреб технологічного процесу. При проведенні аудиту використовувався МІК, який дозволив отримати точні дані про реальний споживанні електроенергії насосом і витраті води в системі протягом 10 діб. Результати проведених обстежень показали, що при поточних показниках напору і витрати буде досить і насоса GRUNDFOS NBE з електродвигуном потужністю 22 кВт. Таким чином стало наочно зрозуміло, що заміна старого насосного обладнання на нове, більш енергоефективне, дозволить істотно скоротити витрати на електроенергію. В даний момент йде підготовка пропозиції для замовника з урахуванням отриманих при аудиті даних і перспектив розширення виробництва.

Аудит насосного обладнання. Сервісний центр Grundfos / Грундфос.    Аудит насосних систем — інструмент підвищення енергоефективності. Енергоаудит. Сервісний центр Grundfos / ГрундфосЕнергоаудит насосного обладнання. Сервісний центр Грундфос / Grundfos











ТАК НАВІЩО ПРОВОДИТИ АУДИТ НАСОСНИХ СИСТЕМ?

Аудит насосних систем з подальшою заміною існуючого обладнання на нове допомагає підприємствам знизити від 20 до 60% витрат на електроенергію.

ЯК ЗАМОВИТИ АУДИТ?

Оформити замовлення на проведення аудиту насосного обладнання ви можете на нашому сайті: https://vik-21.com.ua/ua/servis/ або ж за тел. +38 (048) 788-16-30.

———————
Компанія «ВІК-XXI»
Офіційний дистриб'ютор Grundfos
Авторизований сервісний партнер Grundfos
Одеса, вул. Балківська, 130 а

https://vik-21.com.ua/
https://facebook.com/vik21.com.ua/
https://instagram.com/vik21_odessa/
https://t.me/vik21odessa
+38 (048) 788-16-30
+38 (099) 788-16-30

Автор: Редакцiя ВIК-XXI